Kolaps juniorů, ztratili vedení 3:0! Jihlava otočila skóre ve třetí třetině

Nepovedený zápas za sebou mají naši junioři. Ti přitom polovinu zápasu sehráli skvěle, dokonce se díky dvěma přesilovkovým trefám dostali do vedení 3:0. Pak ale přišel kolaps, Jihlava se ještě ve druhé periodě dostala na dostřel a v závěrečné části hry dorovnala a otočila skóre. Dobrý zápas odehrál Jakub Čechmánek s Jakubem Hešem (oba 1+1), ani jejich příspěvek ale nestačil.
17.kolo, čt 19.10.2023
Zlín
Jihlava
3:5
(2:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Zavřel (Čechmánek, Burian), 13. Heš (Nekvapil), 26. Čechmánek (Heš, Vaculík) – 30. Klapica (Rauš, Modl), 33. Číhal (Rauš, Klapica), 50. Kuprijanov (Burkov), 52. Kuprijanov (Jo. Jungwirth), 60. Burkov (Jo. Jungwirth). Rozhodčí: Rapák, Šico - Kučera, Bartoň. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 48:35. Průběh utkání: 3:0, 3:5.

Kowalczyk – Šišák, Burian, Zavřel, Špaňhel, Lukaštík, Velikovský – Klimek, Čechmánek, Pilát – Nekvapil, Heš, Vaculík – Tomek, Martin Holba, M. Horský – Urban.

Cinka (26. Vejmelka) – Číhal, Jeletz, Vovsík, P. Mrtka, Topol, Vandas, Löffler – Jo. Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Rauš, Modl, Já. Jungwirth – Nosek, R. Váňa, Klapica – Šabatka, Niederhafner, Valach.

Start zápasu se Beranům povedl, byli aktivnější a tlačili se do šancí. V té největší se objevil Pilát, jenž byl sám před bránou zablokován, v dobré pozici byl i Nekvapil. V osmé minutě jsme si zahráli přesilovou hru, Matěj Zavřel nahodil na bránu a Berani šli do vedení – 1:0.

Zvýšit se po parádní individuální akci podařilo Jakubu Hešovi, do šaten se tak šlo za velmi příznivého stavu 2:0 pro naše barvy.

Jihlava začala druhou třetinu aktivně a snažila se vyrovnat, zatím se ale domácí v čele s Kowalczykem drželi. Berani se postupně zvedli, v šanci se zjevil po vystihnutí rozehrávky Holba, při přesilovce mohl pálit do prázdné Michal Nekvapil.

Další přesilovkové zakončení už se ujalo, Heš ještě trefil brankáře Cinku, Jakub Čechmánek ale dotlačil kotouč do sítě – 3:0. Vše bylo na nejlepší cestě ke druhé výhře v řadě.

V polovině základní hrací doby bylo sníženo… Rauš trefil beton tak šikovně, že se puk odrazil přímo na hůl Andreje Klapici – 3:1. O tři minuty později to bylo už jen o branku, obránce Lukáš Číhal se nejprve vyhnul, pak z kruhu zamířil a se štěstím trefil.

V závěrečné pasáži Berani nechtěli nic nechat náhodě a v úvodu byli aktivní. Ve výborné šanci byl před bránou Heš, dvojitou šanci si vybojoval Nekvapil.

Pak ale Dukla udeřila. Po krásné kombinaci zakončil do prázdné Ilarion Kuprijanov. Bylo vyrovnáno. A o dvě minuty později bylo zle… Jonáš Jungwirth skoro exhibičně projížděl pásmem, předal Ilarionu Kuprijanovi, ten ještě přelstil Kowalczyka kličkou a otočil na 3:4.

Minutu před koncem měl vyrovnání na holi Heš, jenž nedal. Chvíli poté ujel Maxim Burkov a trefou do prázdné upravil na konečných 3:5.